Face, Body en Mind MASTER profiler

In opvolging van de FBM-profiler kun je jezelf nog meer bekwamen in het herkennen van onbewuste patronen, kun je in de master leren hoe je anderen bewust maakt

 

Inleiding:

Van Macro naar micro. Van beïnvloeden naar inzicht.

Je hebt de basis als profiler onder de knie, maar wilt nog verder de diepte in, meer kennis en meer ook voor de subtiel signalen.

Je weet inmiddels hoe je iemand positief kunt beïnvloeden, onspannen en motiveren in een gesprek om zo het doel te behalen. Je wilt nu de volgende stap maken en dat is de ander meer zelfinzicht geven. Zelfbewustzijn en hem of haar uitnodigen om zaken vanuit een nieuw perspectief te bekijken zodat zij niet alleen meebewegen, maar dat er ook gedragsveranderingen ontstaan. Veranderingen die er toe doen en voor de lange termijn.

Doelgroep:

De opleiding is alleen voor hen die gecertificeerd Face, Body en Mind profiler zijn.

Opbrengst:

Geen enkel signaal meer missen

 • Herkennen van lekkende emoties op basis van micro-expressies
 • Herkennen van micro-bewegingen en hun betekenis (meer dan 150 nieuwe lichaamstaalsignalen)
 • Meer dan 50 nieuwe gezichtskenmerken (face-profiling) kunnen koppelen aan gedrag.
 • Micro-bewegingen in het gezicht kunnen koppelen aan persoonlijkheid
 • Meer brein-filters herkennen
 • Overtuigingen herkennen en ombuigen
 • Biassen en heuristieken herkennen en ombuigen
 • De kennis in kunnen zetten als toevoeging aan jouw leiderschap en coachingskills
 • Diverse extra coachingtools
 • Profiel kunnen maken en deze als dienst verkopen

Referenties:

Programma:

Deze opleiding wordt gegeven door middel van blended learning. Dat houdt in dat je thuis via ons leerplatform video’s en opdrachten krijgt als voorbereiding op de praktijkdagen. Praktijkdagen starten om 9.30 en eindigen om 16.30

Module 1: Spiegelend luisteren, de verdieping

Net als bij de FBM-profiler werken we weer met online lessen die opgevolgd worden door praktijkdagen.

In module 1 gaan we ons verder verdiepen in horen wat er tussen de regels gezegd wordt. Dit doen we door drijfveren, waardewoorden en overtuigingen te koppelen aan het ijsbergmodel. We voegen hier SCARF toe omdat de drijfveren uit ons brein universeel zijn. Drijfveren die je makkelijk kunt herkennen als je weet op welke woorden je moet letten. We gaan ook aan de slag met denkfouten (biasen) en welke deze onbewust invloed hebben op hoe wij elkaar en de wereld waarnemen.

Praktijkdag 1

We starten met een korte herhalen van de opleiding Face, Body en Mind profiler. 

We gaan praktisch aan de slag met werkvormen en oefeningen over spiegelend luisteren.

Module 2: Hoe stel je de juiste vraag?

In module 2 gaan we aan de slag met vragen stellen. Als profiler weet je hoe belangrijk vragen stellen is. Om hier vaardiger in te worden leer je hoe je goede vragen stelt.

Praktijkdag 2

We gaan praktisch aan de slag met werkvormen en oefeningen in het stellen van vragen.

Module 3: Emoties & Micro-expressies

In module 3 gaan we ons verder verdiepen in de micro-expressies. Dit zijn korte miniscule spierbewegingen die universeel laten zien welke emoties jij ervaart (en onderdrukt). We zoeken in deze module ook een extra verdieping op in het verschil tussen emoties en gevoelens en welke rimpels in het gezicht hierbij passen.

Praktijkdag 3

We gaan praktisch aan de slag met werkvormen en oefeningen over emoties & Micro-expressies.

Module 4: Face-reader

In module 4 leer je meer dan 50 nieuwe kenmerken in het gezicht aflezen op basis van face-profiling.

Praktijkdag 4

We gaan praktisch aan de slag met werkvormen en oefeningen over het lezen van gezichtskenmerken. We koppelen hierbij ook de kenmerken die je al eerder leerde.

Module 5: Lichaamstaal micro-bewegingen

In de opleiding tot profiler leerde je basis van lichaamstaal. In deze module maken we een verdiepingsslag door ons te richten op de handen. Wat betekend het als je juist met rechts je kin aanraakt, of juist met je linkerhand over je been wrijft. Je leert ook te werken met een checklist waardoor al het geleerde over lichaamstaal tot een geheel samenvalt.

Praktijkdag 5

We gaan praktisch aan de slag met werkvormen en oefeningen over lichaamstaal.

Module 6: Lichaamstaal inzetten voor zelfinzicht en een nieuw perspectief

In de opleiding tot profiler leerde je hoe je Face, Body en Mind profiling kunt inzetten om anderen te motiveren. In deze opleiding gaan we een stap verder. Je leert ook hoe je de ander inzichten kunt geven op basis van de singalen die hij of zij geeft. Dit is een mooie aanvulling op de coach en/of begeleidingstools die jij al bezit.

Praktijkdag 6

We gaan praktisch aan de slag met werkvormen en oefeningen om anderen meer zelfinzicht te geven of zaken vanuit een nieuw perspectief te bekijken.

Module 7: Lichaamstaal in mijn praktijk

We komen in de laatste fase van de opleiding. Samen gaan we kijken hoe je effectief jouw skills als Face, Body en Mind profiler in kunt zetten in jouw praktijk. We gaan brainstormen, testen en na deze dag heb jij een plan die je gaat uitvoeren voor de certificering.

Praktijkdag 7

We gaan praktisch aan de slag met werkvormen en oefeningen om tot een plan te komen voor het praktische deel van de certificering. 

Module 8: De kracht van herhaling

De laatste module staat volledig in het teken van herhalen en oefenen. We gaan ons een volledige dag richten op het geleerde in de praktijk toe te passen door profielen te maken.

Praktijkdag 8

We gaan praktisch aan de slag met werkvormen en oefeningen om alle kennis die je leerde te verhalen. Je hebt deze dag ook nog ruimte om vragen te stellen over jouw praktijkopdracht voor de certificering.

Bonus-materiaal

 • PDF: Emoties gerelateerd aan het Brein
 • Toegang tot online gedeelte van de FBM-profiler om kennis van de voren op te halen of te herhalen

 

  Praktijkdag 9: Certificeren

  Je gaat je certificeren als Face, Body en Mind Master Profiler. We werken hierbij met modellen. De certificering duurt één dagdeel.

  Aanvullend informatie

  • Trainen worden veelal op de eigen trainingslocatie in Velden gegeven. Hier kun je gratis parkeren.
  • Om ons aan de 1,5 meter regel te houden zullen groepen op de eigen trainingslocatie van BLIK in Velden niet groter dan 4 personen zijn.
  • Wanneer er niet fysiek meer mag worden onderwezen zullen de trainingen online hun vervolg krijgen.
  • Wil je overnachten, stuur een mail naar anke@blikopverbinding.nl voor tips in de regio.
  • De certificering bestaat uit een meerkeuze theorie-toets, het maken van een praktijkopdracht en het schrijven van een reflectie.
  • Je dient minimaal 80% van de tijd aanwezig te zijn om je te mogen certificeren.
  • Wanneer je de certificering met een voldoende afrond ontvang je een certificaat tot ‘Face, Body & Mind’ Master Profiler.
  • Behaal je de certificering niet dan mag je 1 maand later herkansen.  Kosten hiervoor zijn 195,- incl. BTW voor particulieren en excl. BTW voor bedrijven.
  • Bij het behalen van dit diploma kun je doorstromen tot Face, Body en Mind trainer. Je kunt dan de opleiding tot profiler zelf aanbieden.

  .

  De beste investering ben jezelf

  Tijd:

  Video’s, luistercontent, opdrachten ter voorbereiding op de praktijkdag via het online platform bedraagt ongeveer 4 uur per module.

  Contactmomenten van 9.30 – 16.30

  Certificeren van 9.30 – 13.00

  Investering:

  1250,- (i.p.v. 1750,-) incl versnaperingen, werkmap en lunch. De prijs is op basis van 0% BTW voor particulieren en excl. BTW voor bedrijven. Onze ervaring is dat werkgevers vaak ook hun bijdragen willen leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van hun personeel. 

   

  Scholingsaftrek:

  De Informatie over scholingsaftrek vind je op de website van de belastingdienst .

   

  Schrijf je via het inschrijfformulier in voor deze opleiding

  Tof dat je jij nog meer wilt leren.

   

  4 + 3 =

  Neem contact op:

  Anke Lommen – van Bergen

  Oude Venloseweg 68
  5941 HG Velden

  06 183 570 28

  Anke@BLIK.world

  KvK: 69143501

  BTW: NL001839596B57

  Ik wil graag advies: