Vanuit de essentie naar verbinding, veiligheid, motivatie & groei

Teamcoaching – Intervisie – Training 

“If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together”.

African Proverb

Elk mens is uniek en dat maakt teams dan ook divers.

Diversiteit zorgt dat je elkaar en je dienst tot een hoger platform kunt brengen, tenminste als er een goede basis is.

Met teamcoachting voorkom je gedoe en werk je aan een sollide basis. Met teamcoaching zorg je dat het team van elkaar leert en met meer plezier en succes samenwerkt. 

Redenen voor teamcoaching kunnen zijn:

 1. Er zijn veel wisselingen in het team
 2. Het team is in samenstelling veranderen of gegroeid
 3. Het team wil professionaliseren door intervisie
 4. Teamleden willen elkaars talenten meer inzetten
 5. Teamleden communiceren niet goed of niet meer met elkaar
 6. Conflicten en onderhuidse spanningen frustreren de samenwerking
 7. Teamleden komen afspraken niet na
 8. Teamleden zijn passief/ nemen geen  initiatief
 9. Teamleden werken op eigen eilandjes
 10. Teamleden hebben behoefte aan meer aandacht 

 1. Als teamcoach help ik teams om op een constructieve manier met elkaar in gesprek te komen.  Dat doen we door een veilig klimaat te creëren zodat mensen zich uit durven spreken en naar elkaar luisteren. Met werkvormen, vragen en kennisoverdracht gaan we onderzoeken wat “onder water” gebeurt zodat we dit naar de oppervlakte kunnen brengen en op kunnen lossen.

2. Teamcoaching kan ook helpen om het team effectiever te maken, te helpen met keuzes, structuur en skills om nog meer van elkaar te leren en uit de samenwerking te halen. Voordat we starten met teamcoaching is het mogelijk om een gratis teamscan te maken. We kunnen dan ontdekken op welke punten het lekker loopt en waar nog aandacht voor nodig is. De scan is gebaseerd op de belangrijkste pijlers voor succesvolle teams. 

Voordeel van teamcoach

 1. Een teamcoach is neutraal. 
 2. Een teamcoach creëert veiligheid en structuur 
 3. Een teamcoach kan goed luisteren en heeft het lef zich uit te spreken als het spannend is.
 4. Een teamcoach heeft diverse praktische en creatieve werkvormen in haar koffer
 5. Deze teamcoach zet haar skills als profiler in om de teamleden te lezen als een boek.

 

Intervisie

In 10 bijeenkomsten naar een format zodat je als team zelfstandig kunt groeien

Intervisie is een model waarbij gelijkgestemde praktijkcasussen onderzoeken, bespreken en vanuit verschillende perspectieven bekijken. Je kunt het zien als een Mastermind binnen je eigen team. Een bijeenkomst is meestal tussen de 1,5 en 2 uur waarbij de deelnemers praktijksituaties inbrengen waar ze iets van willen leren. Intervisie groeit op dit moment in populariteit. Niet alleen in de zorg en het onderwijs, maar ook in het bedrijfsleven begeleid ik meerdere teams om intervisie in te zetten voor het vergroten van de persoonlijke ontwikkeling. Binnenkort kun je hier mijn e-book over intervisie downloaden. Wil je op de hoogte gehouden worden stuur me een mail. Het fijne aan een intervisie-traject is dat je na verloop van tijd zelfstandig verder kunt en het onderdeel kunt maken van de ontwikkelprocessen. Intervisie kan online en offline georganiseerd worden.

” Anke een echte zelfmade -woman met een brok levenservaring, meerdere studies en met een sterke zelfreflectie. Tijdens de incompany trainingen voor onze 60 medewerkers heeft ze de “twijfelaars” overtuigd van hun eigen kracht en de “overtuigend zelfverzekerden” nog meer in hun kracht gezet. Ook de één op één coaching trajecten met medewerkers heeft ervoor gezorgd dat deze niet blijven hangen in hun onzekerheid en angst maar de wereld weer positief tegemoet zien. Dankjewel kanjer, dankjewel Anke.”

Frank Huizenaar

Directeur en mede-eigenaar Huizenaarkappers

“Als Manager Recruitment ben ik altijd op zoek naar Out of The Box evolutie methods die helpen om kandidaten als ook collega’s nog beter te leren kennen en in te spelen op hun behoeftes. Met Anke heeft in dit geval Vanderlande een professionele dame met een no nonsense mentality aan haar verbonden. De complimenten uit mijn team waren overweldigend en de volgende training is geboekt. Een absolute aanrader als je verder wilt professionaliseren in candidate journeys met je team.”

Wendy Kroes

MBA BJ, Manager Recruitment a.i. bij Vanderlande

Vragen? Mooi! Laat hier dan een bericht achter.

9 + 4 =

Neem contact op:

Anke Lommen – van Bergen

Oude Venloseweg 68
5941 HG Velden

06 183 570 28

Anke@blikopverbinding.nl

KvK: 69143501

BTW: NL001839596B57

Chat openen
1
Wil je contact?
Scan de code
Hallo! Zeg het maar :)