Voor meer verbinding binnen jullie team

Teamcoaching – Intervisie – Training 

Verbonden teams hebben aandacht voor elkaar en voor ontwikkeling

Verbonden teams hebben een werkomgeving waarin ze elkaar begrijpen, van elkaar leren, waar openheid is en men zich veilig voelt om positieve en negatieve feedback te geven om de kwaliteit te verbeteren. Verbonden teams zijn geen perfecte teams. Het zijn echter wel teams die zich blijven ontwikkelen en zich bij tegenslagen sneller herstellen. Het zijn teams waar met meer werkgeluk, betere resultaten en minder verloop. Iets voor jullie? Plan een kennismakingsgesprek en ik leg je graag de mogelijkheden uit. 

 

 

Aanbod

1. Teamcoaching: Het team stelt een doel en met behulp van werkvormen en kennisoverdracht gaat het team aan de slag met de zes belangrijke pijlers binnen een team: veiligheid, openheid, betrokkenheid, resultaatgerichtheid en flexibiliteit. Voordat we beginnen onderzoeken we met behulp van een belevingsonderzoek welke belangrijke pijlers binnen een team jullie juist goed en minder scoren. 

2. Intervisie: Intervisie is een model waarbij gelijkgestemde praktijkcasussen onderzoeken, bespreken en vanuit verschillende perspectieven bekijken. Je kunt het zien als een Mastermind binnen je eigen team. Een bijeenkomst is meestal tussen de 1,5 en 2 uur waarbij de deelnemers praktijksituaties inbrengen waar ze iets van willen leren. Intervisie groeit op dit moment in populariteit. Niet alleen in de zorg en het onderwijs, maar ook in het bedrijfsleven begeleid ik meerdere teams om intervisie in te zetten voor het vergroten van de persoonlijke ontwikkeling. Binnenkort kun je hier mijn e-book over intervisie downloaden. Wil je op de hoogte gehouden worden stuur me een mail. Het fijne aan een intervisietraject is dat je na verloop van tijd zelfstandig verder kunt en het onderdeel kunt maken van de ontwikkelprocessen. Intervisie kan online en offline georganiseerd worden.

3. Trainingen: Binnen het team is er behoefte aan meer zelfinzicht, inzicht in de ander en hoe je vervolgens deze kennis kunt inzetten om elkaar of de klant positief te beïnvloeden. Er is vraag naar meer persoonlijk leiderschap zodat er meer balans ontstaat. Ook voor non-verbale communicatie, faceprofiling, effectief communiceren, feedback geven en persoonlijk leiderschap kunnen op basis van de behoeften trainingen worden gegeven.  

 

” Anke een echte zelfmade -woman met een brok levenservaring, meerdere studies en met een sterke zelfreflectie. Tijdens de incompany trainingen voor onze 60 medewerkers heeft ze de “twijfelaars” overtuigd van hun eigen kracht en de “overtuigend zelfverzekerden” nog meer in hun kracht gezet. Ook de één op één coaching trajecten met medewerkers heeft ervoor gezorgd dat deze niet blijven hangen in hun onzekerheid en angst maar de wereld weer positief tegemoet zien. Dankjewel kanjer, dankjewel Anke.”

Frank Huizenaar

Directeur en mede-eigenaar Huizenaarkappers

“Als Manager Recruitment ben ik altijd op zoek naar Out of The Box evolutie methods die helpen om kandidaten als ook collega’s nog beter te leren kennen en in te spelen op hun behoeftes. Met Anke heeft in dit geval Vanderlande een professionele dame met een no nonsense mentality aan haar verbonden. De complimenten uit mijn team waren overweldigend en de volgende training is geboekt. Een absolute aanrader als je verder wilt professionaliseren in candidate journeys met je team.”

Wendy Kroes

MBA BJ, Manager Recruitment a.i. bij Vanderlande

Vragen? Mooi! Laat hier dan een bericht achter.

3 + 4 =

Neem contact op:

Anke Lommen – van Bergen

Oude Venloseweg 68
5941 HG Velden

06 183 570 28

Anke@blikopverbinding.nl

KvK: 69143501

BTW: NL001839596B57