Was is face-profiling?

Mensen zijn holistisch

Bij een eerste ontmoeting proberen we de anderen te “lezen”. We lezen de lichaamstaal, hun stijl, maar er is meer, wij lezen ook hun bouw en in het bijzonder hun gezicht. In ons gezicht staat namelijk heel wat informatie geschreven zoals: de manier van denken, communiceren, kwaliteiten en valkuilen. Wist je bijvoorbeeld dat de grootte van de mond (onderzocht door Daniel Re en Nicholas Rule van de universiteit in Toronto en in Nederland door Dr. Roeland Diethorst) iets vertelt over hoe succesvol wij iemand verwachten te zijn? Uit beide onderzoeken kwam naar voren dat mensen met grote monden meer succes toegeschreven wordt, en wat blijkt: zij zijn daadwerkelijk ook succesvoller.

Face-profiling is een observatietechniek die de bouw van je lijf en patronen in je gezicht analyseert en hier persoonlijkheidskenmerken aan verbindt. Face-profiling biedt een nieuwe invalshoek in het benaderen en begrijpen van anderen en jezelf. Het maakt je bewuster van dat wat je ziet, want…..loop jij op dezelfde manier een kantoor van een grote brede “strakke” man binnen als die van een ronde, “zachte” man?

Face-profiling, analyseert patronen in je gezicht. Het geeft een blik op de relatie tussen jouw uiterlijke kenmerken, talenten, gezondheid en persoonlijkheid. 

Face-profiling kan je helpen om meer zelfinzicht te krijgen. Net die bevestiging of het ontdekken van nieuwe kwaliteiten kan je een positieve boost geven. “Zie je wel dat ik het kan!”, “Dit werk past beter bij mij!”.

Het helpt ook om de ander beter te begrijpen, “waarom moet ik ’s morgens toch altijd zo achter mijn zoon aanzitten? “Waarom begrijpt mijn partner mij niet?”. “Ah, nu begrijp ik waarom mijn collega zo uitgebreid informatie nodig heeft”. Gezichtspatronen herkennen helpt om betere relaties met anderen aan te gaan omdat er meer begrip voor de ander ontstaat. Let op! Dit begrip creëer je door te kijken en niet door te veroordelen, want zoals in alles wat met persoonlijkheden heeft te maken: één ding, is géén ding

Neem contact op:

Anke Lommen – van Bergen

Oude Venloseweg 68
5941 HG Velden

06 183 570 28

Anke@BLIK.world

KvK: 69143501

BTW: NL001839596B57

Ik wil graag advies:

Chat openen
1
Tijd voor een persoonlijke berichtje?
Scan de code
Hallo! Wat fijn dat je hier bent? Kan ik je ergens mee van dienst zijn?