Over Anke

“Mijn mooiste herinneringen worden niet gekleurd door wat ik deed, maar met wie ik het kon delen.” Anke

 

Trainer – Spreker – Profiler

Eigenlijk heb ik nooit echt geweten wat ik graag zou willen worden. Toen ik klein was twijfelde ik tussen clown, bakker en prinses. Later, toen ik ouder werd leek me iets met creativiteit wel leuk waardoor ik uiteindelijk koos voor de grafische school st. Lucas in Boxtel.  Bijzonder is dat ik tot mijn 18de geen enkele keer gedacht heb; ‘ik wil graag met mensen werken’. Je raadt het vast al, dat veranderde en ik weet nog precies waar, wanneer en door wie. 

Op mijn 18de reisde ik via camp counselors af naar America. Ik mocht elke dag met een groep kinderen te paard door de prachtige natuur trekken. Heerlijk, allemaal blije snoetjes. Er was wel een uitzondering, haar naam was Laura. Ze was eigenzinnig, wilde niet meewerken en zelfs brutaal. We probeerde van alles, maar niets werkte tot op één dag. Samen poetste we het paard, de sfeer was goed, ze was vrolijk en vertelde over thuis, we maakte oogcontact en ik zei; ‘It’s nice to spend time with you’. Ik zag letterlijk iets in haar blik veranderen en vanaf dat ene moment, vanaf die zeven kleine woordjes, was er een verbinding en werden we maatjes. Ze was tien, maar een van mijn grootste leermeesters. Het hoeft niet moeilijk te zijn, soms zijn enkele oprechte woorden genoeg voor verandering. Zij veranderde mijn blik op het werken met mensen waardoor ik na het behalen van mijn diploma starte op de PABO.

Gedrag en verbinding bleef mijn grootste interesse behouden wat ook verklaard dat ik niet voor het reguliere, maar speciaal onderwijs koos. Ik werkte bijna 15 jaar met gedrags-, psychiatrische en leerproblemen in de leeftijd van 8 t/m 18 jaar. Hier leerde ik hoe belangrijk het is om de ander echt te begrijpen en hen niet te behandelen zoals jij dat prettig vindt, maar zoals de ander dat prettig vindt. 

Als ik iets geleerd heb is dat oprecht contact elk hart kan openen.

Mijn eerste periode in het speciaal onderwijs was pittig. Net zoals dat de manager bij een team voor het grootste gedeelte de sfeer bepaald is dat als juf natuurlijk niet anders. Slechts na één dag ging ik al op mijn snuffert waardoor ik van onbewust bekwaam, bewust onbekwaam werd. Er was werk aan de winkel om er voor te zorgen dat ik veiligheid en verbinding kon creëren zodat mijn leerlingen tot leren konden komen. Ik weet nog dat ik bij een ervaren collega naar binnen liep, er hing een ontspannen sfeer, toen ik vroeg hoe ze dit voor elkaar kreeg zei ze; ‘ervaring, ik zie gewoon wat ze nodig hebben’. Dat is toch interessant! Zij zag dus patronen die ik niet zag. Die super-powers wilde ik ook en het liefst niet na 15 jaar ervaring. Met deze wens heb ik diverse opleidingen gevolgd van master SEN tot beelddenkcoach, van Lichaamstaaltrainer tot Face-profiler, van NLP Master tot coach. Al deze stappen hebben mij gebracht naar wie ik nu ben en wat ik nu doe. 

Inmiddels ben ik al weer een aantal jaren ondernemer. Eigenlijk weet ik nog steeds niet wat ik worden wil. Wat ik wel weet is dat ik anderen wil meenemen om meer verbinding met zichzelf en anderen te maken. In mijn beleving is het nu echt klaar dat wij alleen investeren in theoretisch kennis en bedrijfsprocessen, dat lijkt mij toch echt niet meer van deze tijd. We weten te veel over de waarde van verbinding en soft-skills om deze achteraan op onze prioriteiten lijst te zetten. 

Hoe dan ook, laten we verbinding maken.

 

Anke Lommen – van Bergen

Vragen? Mooi! Laat hier dan een bericht achter.

9 + 10 =

Neem contact op:

Anke Lommen – van Bergen

Oude Venloseweg 68
5941 HG Velden

06 183 570 28

Anke@blikopverbinding.nl

KvK: 69143501

BTW: NL001839596B57

Chat openen
1
Wil je contact?
Scan de code
Hallo! Zeg het maar :)