"Individually, we are one drop. Together, we are an ocean."

– Ryunosuke Satoro –

Teamcoaching 

Teamcoaching is een ontwikkel of veranderproces waarbij Anke Lommen samenwerkt met een team om de algehele relaties, prestaties en samenwerking van het team te verbeteren. Het richt zich op de sterke punten en zwaktes van het team, het stellen van gemeenschappelijke doelen, veiligheid en verbinding in het team en het ontwikkelen van strategieën om deze doelen te bereiken.

Als teamcoach begeleid en faciliteert Anke teamdiscussies, creatieve werkvormen, helpt bij het oplossen van conflicten en biedt begeleiding om de teamleden effectiever te laten samenwerken. 

Ze helpt teams om op een constructieve manier met elkaar in gesprek te gaan.  Dat doet ze door een veilig klimaat te creëren zodat mensen zich uit durven spreken en naar elkaar luisteren. Ze gaat met het team op onderzoek naar wat er “onder water” gebeurt zodat ze dit naar de oppervlakte kunnen brengen en op kunnen lossen.

Redenen kunnen zijn:

  1. Teamleden weten niet wat hun rol is
  2. Teamleden willen elkaars talenten meer inzetten
  3. Teamleden willen met en van elkaar leren in de omgang met klanten
  4. Teamleden communiceren niet goed met elkaar
  5. Conflicten en onderhuidse spanningen frustreren de samenwerking
  6. Teamleden komen afspraken niet na
  7. Teamleden zijn passief/ nemen geen initiatief
  8. Teamleden werken op eigen eilandjes
  9. Teamleden voelen zich niet gehoord

Het voordeel van een externe teamcoach is dat zij neutraal is en geen dubbele pet draagt.

Hoe gaan we te werk?

Strategie sessie

We beginnen maken een afspraak voor een GRATIS strategie-sessie om te onderzoeken welk traject of welke training past bij jullie hulpvraag.  Het is mogelijk om een gratis teamscan te maken om de pijnpunten binnen het team te inventariseren. De scan is gebaseerd op de belangrijkste pijlers voor succesvolle teams. 

Doel stellen

Teamcoaching start ermee om SAMEN met het team een doel te formuleren op basis van dat wat we willen veranderen of verbeteren. Het doel zorgt dat we richting houden en ons traject meetbaar kunnen maken. 

Transformeren

We gaan aan de slag met coaching in de vorm van werkvormen, modellen en opdrachten om het doel te behalen. Er wordt niet alleen gepraat, maar ook ervaren en gedaan. Dit doen we met oog voor alle teamleden. 

Voortzetten

Het team evalueert op het proces en het doel wat gesteld werd. Er worden afspraken gemaakt om de voortgang te behouden. Na twee maanden is er een meetmoment over hoe het gaat en wat er eventuel nog nodig is.

Vragen? Mooi! Laat hier dan een bericht achter.

7 + 14 =

Neem contact op:

Anke Lommen – van Bergen

Oude Venloseweg 68
5941 HG Velden

06 183 570 28

Anke@blikopverbinding.nl

KvK: 69143501

BTW: NL001839596B57

Chat openen
1
Wil je contact?
Scan de code
Hallo! Zeg het maar :)