Retreat Terschelling

Vrijdag 15 november t/m maandag 18 november

Leven in het ‘nu’.

Hoe fijn zou het zijn om een weekend lang te vertragen, de diepgang op te zoeken en bewust verbinding te maken met jezelf. Vanuit eenvoud, met een inspirerend programma en lekker eten. Direct aan de duinen en nog geen kilometer van zee en natuurreservaat de Boschplaat. Heerlijk toch! Daarom nodigen wij jou graag uit voor ons retreat op Terschelling.

Stil staan bij jezelf.

Door te vertragen.

Te zijn in het nu.

Vanuit de essentie.

Met de elementen van de natuur.

Waarom dit retreat?

 • Zonder onderbrekingen drie dagen aandacht voor jezelf.
 • Een gevarieerd programma met rust, ontspanning, inspanning en verdieping.
 • Lekkere gerechten, ook met producten uit onze eilander natuur.
 • Omringt met gelijkgestemden.
 • Direct aan de duinen en minder dan 1 km van de Waddenzee en 2.5 km van de Noordzee.
 • Met Dark Sky gebied de Boschplaat als “achtertuin”.
 • Een brandend vuur om elkaar te ontmoeten en jezelf op te warmen.
 • Afstand van je dagelijks leven waardoor je na dit retreat bewustere keuzes kunt maken om meer in het moment te leven.
 • Ervaren Facilitators met elk hun specialisme.

Voor wie?

Dit retreat is voor volwassenen die open staan voor zelfreflectie, diepgang en houden van de natuur en haar elementen. Het is geen retreat voor mensen die alleen willen rusten. We gaan namelijk de natuur in. Ook als het waait want dat prikkelt onze zintuigen en beweegt onze gedachten tot inzicht en reflectie. 

Programma:

Vrijdag: 15 november 2024

Aankomst vanaf 12.30 mogelijk om bijvoorbeeld te wandelen, acclimatiseren en uit te pakken. Om 18.00 is er een lichte maaltijd en start het retreat-weekend. De eerste avond maken we kennis en is er een volle maan meditatie in Dark Sky gebied de Boschplaat

Zaterdag: 16 november 2024

Naast gezond en met aandacht gemaakt eten gaan we deze dag aan de slag met korte meditaties, ademhaling en een zintuiglijke wandeling in stilte over het strand en door de duinen. Hierbij gaan we ook werken met de symboliek van het eiland en ons onbewuste. In de avond zitten we bij het vuur voor verdieping en verbinding.

Zondag: 17 november 2024

Deze dag gaan we aan de slag met korte meditaties, ademhaling, en het thema ‘leven in het nu’. In de middag heb je vrije tijd waarbij je kunt lezen, wandelen of een extra activiteit te boeken zoals persoonlijke coaching, een facereading, begeleide wandeling met gids of zelfs paardrijden. In de avond zitten we bij het vuur voor verdieping en verbinding.

Maandag: 18 november 2024

Na het ontbijt sluiten we gezamenlijk af.

Dark Sky op de Boschplaat

Wij zien de volle maan als een moment van reflectie, loslaten en transformatie. Ons doel is om de volle maan te bekijken in het Dark sky’ gebied van natuurgebied de Boschplaat. Dit houdt in dat er geen lichtvervuiling is van woningen, auto’s of bedrijven waardoor we alleen licht zien van de maan en de sterren. Het is moeilijk uit te leggen wat dit met je doet, behalve dat het magisch is en onbeschrijfelijk mooi.

Facilitators

Om je te ontzorgen en te begleiden staan Randy en Anke graag voor je klaar.

Randy Steegmans

Randy zorgt samen met Jort voor het reilen en zeilen op camping de Duinkant. Zo’n 15 jaar geleden verhuisde ze uit liefde voor het eiland naar Terschelling. Inmiddels kent ze het eiland op haar duimpje. Randy is naast haar gastvrijheid en vrolijke lach een talent in bewust koken. Dat doet ze vaak op basis van de Ayurveda en met gebruik van lokale planten die ze in de natuur plukt. Zij zal je dan ook meenemen in deze kennis en voor de lekkerste gerechten zorgen. Randy is rolmodel en een inspiratiebron in hoe je vanuit verbinding met de natuur kunt leven en eten.

Anke Lommen

Anke is trainer en coach op het gebied van persoonlijke leiderschap en helpt mensen meer uit zichzelf en anderen te halen. Anke is ook face-reader en lichaamstaalexpert wat haar helpt om de juiste vragen te stellen. Ze combineert westerse wetenschap en oosters holisme. Zij zal je helpen om verbinding te maken met de onbewuste lagen in jezelf. In Amerika heeft zij als trainer en coach diverse retreats begeleidt. 

Randy en Anke zijn al jaren vrienden en nadat Randy naar Terschelling verhuisde kon het dan ook niet anders dan dat zij ook verliefd op het eiland werd. Je vindt haar dan ook regelmatig met haar familie op Terschelling.

Locatie

Camping de Duinkant.

De Duinkant is de meest oosterlijk gelegen camping op het eiland. Het grenst direct aan natuurreservaat de Boschplaat. Het weekend van het retreat zullen er geen andere gasten zijn. 

In de gezamenlijke ruimte ‘Het Baken’ wat een merkteken is voor de scheepvaart om veilig te kunnen navigeren ontmoeten we elkaar en eten we samen. 

De accomodaties hebben allemaal hun eigen gezellige Terschellinger sfeer. Samen met maximaal twee andere retreatgasten deel je de woonkamer en het sanitair. 

Je kunt tijdens het retreat met twee personen één slaapkamer delen of een privé slaapkamer boeken. Voor het beddengoed zorgen wij.

Extra informatie:

 • Het retreat is van vrijdag 15 november t/m maandag 18 november
 • Er wordt rekening gehouden met voedingswensen.
 • Er wordt geen alcohol geschonken.
 • Telefoons blijven op de slaapkamer.
 • De boot kun je boeken via Doeksen.
 • Meer informatie over De Duinkant vind je hier.

Investering:

De beste investering ben jezelf

De kosten zijn €495,- p.p. als je jouw slaapkamer deelt met een andere deelnemer. 

Het is ook mogelijk een privékamer te boeken voor €575,- p.p.

Alle prijzen zijn inclusief BTW, eten, tussendoortjes, koffie, thee, water, gezamenlijke activiteiten, beddengoed, handdoeken, schoonmaak en exclusief de reiskosten en bepaalde activiteiten zoals paardrijden in jouw vrije tijd.

Er is ruimte voor max. 12 deelnemers.

Schrijf je nu in voor deze unieke beleving:

Stuur een mail naar anke@blikopverbinding.nl met je naam en nummer om je in te schrijven.

Wij zorgen dat je alle informatie krijgt die je nodig hebt.

Wacht niet te lang, want bij 12 aanmeldingen is de groep vol.

Chat openen
1
Tijd voor een persoonlijke berichtje?
Scan de code
Hallo! Wat fijn dat je hier bent? Kan ik je ergens mee van dienst zijn?